Drs. Eveline Menke

Drs. Eveline Menke vertegenwoordigt binnen het NHK de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren. Als fysiotherapeut specialiseerde ze zich in dierfysiotherapie en chiropractie bij paarden. Ze combineert haar praktijk met schrijven en verrichten van wetenschappelijk onderzoek. Eveline zal zich vooral toeleggen op informatie over beweging, blessures, revalidatie en training. 

Meer informatie en contactgegevens over haar praktijk voor dierfysiotherapie vind je op haar Facebookpagina of webpagina.

 

Jan de Zwaan

Jan de Zwaan vertegenwoordigt de Nederlandse Vereniging van Hoefsmeden. Hij is het grootste deel van zijn tijd verbonden aan het Departement Gezondheidszorg Paard, Universiteit Utrecht als orthopedisch hoefsmid. Daar werkt hij nauw samen met dierenartsen om paarden met hoefproblematiek, of andersoortige problemen die voortvloeien uit de voeten, op te lossen. Daarnaast bestaat zijn taak uit het geven van een stuk onderwijs op hoef-en hoefbeslaggebied en evalueert hij de toepasbaarheid van nieuwe hoefbeslagvormen. Naast deze taken is hij nog een dag per week werkzaam als zelfstandig ondernemer. Jan denkt dat deze site een goede bijdrage  biedt om te kunnen benadrukken hoe ongelofelijk belangrijk de voeten van ons paard zijn, in relatie tot het algemeen welbevinden.

Drs. Fenna Westerduin

Drs. Fenna Westerduin vertegenwoordigt binnen het NHK de Groep Geneeskunde van het Paard. Als bestuurslid van de GGP is zij bezig met de kwaliteit van de paardengeneeskunde en de invloed van de maatschappij op de paardensector. Hiernaast helpt zij startende ondernemers in de Agri en Food sector. Fenna zal zich toeleggen op de informatie rond gezondheid en welbevinden van het paard.

 

Rik Bremer

MVSc. Rik Bremer

Rik Bremer is als dierenarts werkzaam bij Equinoord paardenprakrijk in het Groningse Marum. Naast eerstelijns paardenzorg hebben orthopedie en hoefaandoeningen zijn grote interesse. Behalve paardenarts is Rik ook instructeur. Hij volgt de opleiding Sports Instructor Classical Dressage aan de NCSAH, met onder andere als doel om  werken aan de hand in te kunnen zetten als onderdeel van revalidatie.  Ook wil Rik tijdens zijn opleiding meer inzicht krijgen in rijtechnische problemen met mogelijk een veterinaire oorzaak. Hij is tot slot, tot de overname door de SRP, betrokken geweest bij het Keurmerk Paard en Welzijn (KPW).

Mieke Theunissen

Mieke Theunissen is specialist bij LTO Nederland voor de paardenhouderij en de multifunctionele landbouw. Zij zet zich samen met de LTO vakgroep Paardenhouderij volop in voor de paardenhouder door de constante lobby op gebied van wet- en regelgeving. Daarmee creëert LTO ruimte voor paardenhouders om te kunnen ondernemen. Mieke is na haar opleiding Equine Science aan de Veterinary University of Edinburgh jaren werkzaam geweest in het HBO en MBO paardenonderwijs. Ze werkte vijf jaar als opleidingscoördinator bij Van Hall Larenstein en drie jaar bij NHB Deurne. Zelf is Mieke actief in de basiswedstrijdsport dressuur. Ook was ze actief in de rensport als trainingsjockey.