Het Nederlands Hippisch Kenniscentrum verzamelt kennis en informatie over de meest uiteenlopende onderwerpen rondom paard, paardensport en de paardensector. Van gezondheid tot verzorging, transport tot huisvesting en ziektes, het komt allemaal aan bod in de kennisbank. 

Het NHK speelt in op de behoefte van de paardenliefhebber naar betrouwbare informatie verzameld op één plek. Het NHK werkt samen met verschillende kennispartners om informatie te verzamelen en te bundelen in verschillende artikelen. De artikelen zijn onderverdeeld in thema's en daarnaast is het ook gemakkelijk om via de zoekbalk te zoeken. 

De informatie is met wetenschappelijke bronnen onderbouwd. Welke, indien dit auteursrechtelijk mogelijk is, onder elk artikel te vinden zijn. Daarnaast wordt de informatie door een deskundig team van redactieleden gecontroleerd en up to date gehouden. Vragen kunnen altijd gesteld worden. Binnen vijf werkdagen ontvang je een antwoord van ons expert team. 

 

Missie

NHK staat voor Nederlands Hippisch Kenniscentrum en is hét onafhankelijke kenniscentrum waar alle (huidige) kennis en informatie uit de paardensector beschikbaar is. De kennis en informatie is betrouwbaar, goed te begrijpen en gemakkelijk te vinden op één plek in de online kennisbank. Via het kennisloket krijgt de paardeneigenaar, -sporter en –liefhebber altijd antwoord op zijn of haar vragen.

Door samenwerking met verschillende organisaties bestaande uit professionals verzamelt het NHK kennis en informatie over het paard, de paardensport en de paardensector. Deze informatie is wetenschappelijk onderbouwd en/of door professionals geschreven/verkregen. De kennis en informatie wordt ontsloten zodat iedereen hier gebruik van kan maken.     

Kernwaarden

Betrouwbaar

Informatie die het NHK beschikbaar stelt is door professionals vergaard of samengesteld. De bronnen zijn met wetenschappelijk onderzoek onderbouwd. Daarnaast beschikt het NHK over een redactieteam welke de artikelen controleert en aanvult. De bronnen worden,indien dit auteursrechtelijk mogelijk is, duidelijk vermeld bij de artikelen, waardoor het duidelijk is waar de informatie vandaan komt. 

Goed te begrijpen

De kennis en informatie die beschikbaar komt via het NHK is geschreven in gemakkelijke, begrijpelijke Nederlandse taal. De kennis en informatie is in korte artikelen of samenvattingen weergegeven. De teksten zijn, indien nodig, herschreven door een professionele tekstschrijver.

Eén plek

De kennis en informatie wordt verzameld op één online plek. Op de website: www.nhk.nl worden de artikelen onderverdeeld in thema’s gepubliceerd. Via een zoekbalk kun je door de verschillende artikelen, video’s, thema's en andere documenten in de kennisbank zoeken.

Altijd antwoord

Het NHK biedt via het kennisloket de mogelijkheid om vragen te stellen over de onderwerpen uit de kennisbank. Het NHK beantwoordt deze vragen binnen vijf werkdagen. Het redactieteam zorgt voor een enorm netwerk voor de beantwoording van de vragen. 

Vragen?

Heb je een vraag? Stel hem hier! En ontvang binnen vijf werkdagen antwoord van ons redactieteam!

 

Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwste informatie op www.nhk.nl. Schrijf je in voor de nieuwsbrief!