KWPN

Het KWPN (Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland) is de Nederlandse fokkerij-organisatie voor spring- en dressuurpaarden, tuigpaarden en Gelderse paarden. Met een 22.000 leden en circa 10.000 veulens per jaar, is het KWPN een van de grootste sportpaardenstamboeken ter wereld. De klasse van het KWPN-paard is wereldwijd bekend en geroemd. De Nederlands gefokte paarden boeken veel succes in de internationale paardensport.

Prestatiegerichtheid, duurzaamheid en het aansprekende exterieur zijn de belangrijkste factoren waarop het internationale succes van het Nederlandse paard is gebaseerd. Fokkers van KWPN-paarden weten de juiste match te maken door de eigenschappen van merries en hengsten bij elkaar te zoeken. Voor hun merries hebben zij de keuze uit een select aanbod van de allerbeste, streng geselecteerde hengsten. Om het gebruik van goede merries te stimuleren, kunnen de merries predicaten krijgen voor bijvoorbeeld exterieur, prestatie en gezondheid, maar ook op basis van de prestaties van hun nakomelingen.

Het KWPN is - tezamen met de KNHS -  gevestigd op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Op het KWPN-centrum worden merries en hengsten getest op onder meer aanleg en karakter. Jaarlijks vinden hier in augustus ook de KWPN Kampioenschappen plaats, waar de merries, veulens en jonge sportpaarden centraal staan in een week vol sport en fokkerij. Ieder eerste weekend van februari vindt de KWPN Stallion Show plaats in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch: een must see voor de paardenliefhebber!

Contact
W: www.kwpn.nl
TV: www.kwpn.tv
F: www.facebook.com/KWPN.nl
I: www.instagram.com/kwpn_nederland
E: info@kwpn.nl
T: 0341-2555