Blog

Welcome to our Blog. Your one stop shop to keep up to date with all the latest goings on!!

‘Welzijn is een mentale toestand van welbevinden, die ontstaat als een paard in voldoende mate in zijn natuurlijke behoeften kan voorzien en waarbij het dier vrij is van pijn en andere ongemakken’.

 

Infectieuze paardenziektes zoals droes, rhinopneunomie , tetanus en influenza kunnen voor veel ellende zorgen als ze de kop opsteken op stal.

 

Een paard  minimaal 1 tot 1,25 kilogram drogestof per 100 kilogram lichaamsgewicht nodig heeft om het maag-darmkanaal goed te laten functioneren.

Op een locatie in de omgeving Oisterwijk is de neurologische vorm van Rhinopneumonie vastgesteld.

Grazen is voor paarden de meest natuurlijke vorm van voeropname.

De komende dagen worden weer hoge temperaturen voorspeld. Dit betekent dat dan het Nationaal Hitteplan mogelijk in werking zal gaan treden. Voor paardenhouders betekent dit dat ook zij extra maatregelen zouden kunnen nemen om het welzijn van hun paard te waarborgen.

Krachtvoer geef je als een paard meer energie nodig heeft, dan dat hij met ruwvoer kan opnemen. Krachtvoer is daarom ook een aanvulling op het ruwvoer. 

Een paardengebit bestaat uit 12 snijtanden, 4 hengstentanden en 24 tot 28 kiezen (inclusief wolfstanden). 

Rotstraal is een bacteriële infectie van de hoef. Je herkent rotstraal aan een vieze geur en zwarte prut die uit de straal komt. 

Een zoönose is een infectieziekte die van dier op mens wordt overgedragen. Besmetting vindt plaats via de lucht, direct contact of via voedsel.