Blog

Welcome to our Blog. Your one stop shop to keep up to date with all the latest goings on!!

Hoefkanker is een ernstige ontsteking van de hoeflederhuid, waarbij het weefsel van de straallederhuid en soms ook de rest van de hoeflederhuid blijft doorgroeien en geïnfecteerd raakt. Hoefkanker lijkt aanvankelijk sterk op rotstraal, maar is hardnekkiger en veel moeilijker te behandelen. Het is een niet veel voorkomende, ernstige aandoening die in een zo vroeg mogelijk stadium behandeld moet worden.

ERMELO (SRP) – Op een locatie in de gemeente Hardenberg is de neurologische vorm van rhinopneunomie vastgesteld. Een paard is inmiddels ...

Een optimaal stalklimaat speelt een heel belangrijke rol in het welzijn van het paard. Hoewel ieder paard anders is en je daar rekening mee moet houden, zijn er verschillende algemene zaken, waarop je moet letten bij de huisvesting van je paard.

 

Een halster omdoen, wennen aan verkeer, een nieuwe oefening tijdens de training; allemaal dingen die we ons paard proberen te leren. Ook onbedoeld leert een paard van alles. Maar hoe leert een paard eigenlijk?

VUL IN EN MAAK KANS OP TWEE KAARTEN VOOR JUMPING AMSTERDAM!!

 

Ruwvoer met een aanvullend supplement is een prima rantsoen voor de meeste paarden. Ruwvoer is een voermiddel met veel ruwe celstof en een minimale vezellengte van 2 centimeter. Ruwvoer zorgt er voor dat kauwen wordt bevorderd. Voorbeelden van ruwvoeders zijn: hooi, graszaadhooi, kuilvoer, gras, snijmais, stro, en luzerne.

 

ERMELO (SRP) – Op een locatie in Oene is de neurologische vorm van rhinopneunomie vastgesteld. De aanwezige paarden mogen de locatie de komende weken niet verlaten en er worden geen paarden van buiten toegelaten. De contactadressen van de locatie en de paardenaccommodaties in de directe omgeving zijn op de hoogte gebracht van de situatie. De paarden staan onder controle van een dierenarts.

Communicatie tussen paarden heeft een belangrijke functie. Onderlinge communicatie zorgt ervoor dat het er gestructureerd aan toe gaat in een kudde. Paarden herkennen elkaar, laten aan de ander zien wat ze aan het doen zijn en of er bijvoorbeeld gevaar dreigt.

 

Een paard is geen maaltijd eter, maar van oorsprong een dier dat zich de hele dag tegoed doet aan grassen, twijgen en takken. Als hij maar kan kauwen….Want kauwen prikkelt de productie van speeksel en verkleint het voer; het is de eerste stap in het verteringsproces.

 

In augustus werd bekend dat er voor het eerst in Duitsland een met het West Nijl-virus (WNV) besmette uil gevonden is. Nu is het West Nijl-virus bij een paard in Duitsland (het gebied van Brandenburg) aangetroffen.